Uitnodiging voor het boomplantfeestje 2017

 

Aan de bewoners van de Piet Heinstraat ter hoogte van het grasveld tegenover huisnummer 206 en aan verwante organisaties.

Geachte buurtgenoten en beste groene partners, Dankzij een match op de Slingerbeurs krijgen wij als Natuur- en Milieuraad Hengelo e.o. een boom aangeboden door SWB. Na overleg met de gemeente en Gildebor zal deze bij U in het grasveld geplant worden tegenover huisnummer 206. Het plan is om dit op donderdag 9 november te doen om 14 uur.

Wethouder Marcel Elferink zal het startschot geven, Gerrit Haverkamp van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, die de soort uitgezocht heeft zal een korte toelichting geven en ieder kan helpen de laatste handelingen van het planten te verrichten. Dit planten wordt voorbereid door André Wigger van Gildebor (voorheen van SWB). En er zal een kleine bar zijn, die ook door SWB wordt verzorgd.

De te planten boom is een bijzondere soort sierappel (Malus Tschonoskii "cultivar Belmonte"). Deze is genoemd naar zo'n boom die in het arboretum van de Landbouwuniversiteit van Wageningen op de Wageningse Berg staat.

Wij nodigen u hierbij uit om bij dit gebeuren aanwezig te zijn. Graag hoor ik van u of u daartoe in de gelegenheid bent per e-mail of telefoon (zie briefhoofd)

Met vriendelijke groeten,

Simon Janssen, voorzitter.

Rob Lehr, secretaris.